Inductie kookplaat schoonmaken

Wat na de aankoop van je inductiefornuis?

Een van jouw redenen om een inductiefornuis aan te schaffen, is ongetwijfeld het gebruiksgemak. Niet alleen gebruik je je kookplaten makkelijk en efficiënt tijdens het maken van je eten. Ook het schoonmaken gebeurt in een handomdraai.

Een regelmatig onderhoud is trouwens niet alleen voordelig voor de look en levensduur van jouw fornuis. Het is ook belangrijk voor een goede hygiëne. Etensresten en vetvlekken zijn onvermijdelijk. Verwijder ze daarom zo snel mogelijk. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Heb je een landelijk gasfornuis in huis? Ontdek dan hoe best je gasfornuis schoonmaken.

Vragen? Adam helpt je graag verder!

inductie kookplaat schoonmaken

Inductie kookplaat schoonmaken: benodigdheden

Neem zeker deze zaken bij de hand als je klaar bent om je inductiefornuis weer te doen stralen.

  • Lauw water
  • Vochtige doek
  • Microvezeldoek
  • Schoonmaakmiddel specifiek voor inductiekookplaten (of allesreiniger zonder citroen)
  • Glasreiniger

Onze belangrijkste tip voor het schoonmaken van jouw inductie kookplaten: vermijd schuursponsjes, soda en citroen. Die veroorzaken krassen, verkleuringen en andere beschadigingen, die niet meer te herstellen zijn.

Stappenplan om je inductie fornuis schoon te maken

Onderneem volgende stappen onmiddellijk na het gebruik van je inductiefornuis. Dan ziet het er beter uit, gaat het langer mee en is het hygiënischer.

1. Voorbereiding

Laat je fornuis afkoelen tot de kookzones nog een beetje warm zijn. Zo krijgen etensresten de tijd niet om aan te koeken. Dat maakt het schoonmaken makkelijker.

2. Bevochtigen

Maak een sopje met lauw water en een klein beetje schoonmaakmiddel voor inductiekookplaten of allesreiniger zonder citroen. Bevochtig je inductiekookplaten met een doek zodat de verontreinigingen alvast losweken.

3. Afwassen

Verwijder de etensresten met je vochtige doek. Maak ook de randen van je kookplaat goed proper. Daar hoopt zich meestal heel wat vuil op.

4. Schrapen

Last van hardnekkig vuil? Dat ga je te lijf met een speciale glasschraper. Zet niet te veel kracht en houd de schraper onder een hoek van 45 tot 60 graden. Zo vermijd je krassen.

5. Afvegen

Maak de kookplaat helemaal proper met lauw water. Droog af met een propere microvezeldoek, zodat je het glas niet beschadigt.

6. Extra glans

Onze geheime tip voor het schoonmaken van jouw inductie kookplaten? Ga er voor de finishing touch nog eens over met een microvezeldoek en glasreiniger zonder citroen. Die doen je fornuis extra glanzen.

Vragen over het schoonmaken van je fornuis?

Zaakvoerder Adam staat met 25 jaar ervaring klaar om jou te ondersteunen. Contacteer hem gerust.

Adam Langenberg

Zaakvoerder
Helpt je graag verder met al je vragen
0475 46 16 33