Amerikaanse koelkast inbouwen

Je Amerikaanse koelkast inbouwen

Een ingebouwde Amerikaanse koelkast is een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Ga je jouw keuken renoveren? Dan is dit het ideale moment om een Amerikaanse koelkast in te bouwen. Zo geniet je van meer opslagruimte en een grote esthetische meerwaarde.

Koop je een Amerikaanse koelkast bij No-Limits? Adam helpt je op weg met het inbouwproces. In dit artikel ontdek je alvast de algemene werkwijze.

Vragen? Nood aan advies? We helpen je graag verder.

Amerikaanse koelkast onderhouden

Amerikaanse koelkast inbouwen: stappenplan

Stap 1: meten is weten

Voordat je een Amerikaanse koelkast aanschaft, meet je de beschikbare ruimte in je keuken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je koelkast, zowel in de diepte als in de breedte. Meet ook de hoogte, zodat de koelkast onder je keukenkasten past. Voorzie achter en naast de koelkast minstens 10 centimeter speling voor de ventilatie.

Stap 2: voorbereiding

Maak ruimte vrij in je keuken door eventuele oude apparatuur te verwijderen. Zorg ervoor dat de vloer schoon en vlak is voor een stabiele ondergrond.

Stap 3: plaatsing en wateraansluiting

Zorg ervoor dat je koelkast in de buurt van een wateraansluiting staat, de meeste Amerikaanse koelkasten hebben namelijk een ijs- en waterdispenser. Installeer de waterleiding volgens de instructies van de fabrikant. Deze stap sla je natuurlijk over wanneer je kiest voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir.

Stap 4: inbouw en nivellering

Schuif de Amerikaanse koelkast in de voorbereide ruimte en zorg ervoor dat deze waterpas staat. 

Stap 5: afwerking

Nu de koelkast op zijn plaats staat, werk je de ruimte eromheen af. Zo creëer je een naadloos effect.

Stap 6: opstarten

Sluit de koelkast aan op je elektriciteitsnet en de waterleiding volgens de instructies van de fabrikant. Test of alle functies goed werken.